مزوتراپی مو

مزوتراپی مو چیست؟

گروه مقالات

حشمتی 0 0 1402/10/05
مزوتراپی مو

مزوتراپی مو، یک روش درمانی نوین است که بدون نیاز به جراحی انجام می‌شود. این فرایند باعث تحریک رشد موها می‌شود و ریزش آن‌ها را متوقف می‌کند. در این مقاله قصد داریم به شما روش اجرای مزوتراپی مو را توضیح دهیم و مزایای آن را بررسی کنیم.

مزوتراپی مو چیست؟

مزوتراپی مو توسط دستگاهی انجام می‌شود و ماهیت درمانی برای پوست سر پوست را دارد. در این روش، عوامل رشد مو، ویتامین‌ها، آنزیم‌ها، داروها، عصاره‌های گیاهی و هورمون‌ها به پوست سر تزریق می‌شوند.

لازم به ذکر است که بیماری و وضعیت ریزش مو شما، تعیین‌کنندهٔ نوع عوامل تزریقی مورد استفاده در مزوتراپی مو است و توسط پزشک متخصص درمان مزوتراپی تعیین می‌شود.

در نتیجه، با استفاده از مزوتراپی مو می‌توانید رشد موهای خود را تقویت کرده و به ریزش آنها پایان دهید.

مزوتراپی، درمانی جذاب برای مشکلات مو است. مزوتراپی بسته به نوع داروها و موادی که در آن استفاده می‌شود، کاربردهای متنوعی دارد. روش درمانی آن تزریق است که می‌تواند به درمان مواردی مانند ریزش مو و آلوپسی کمک کند.

مزوتراپی مو یکی از چندین تکنیکی است که امروزه برای افزایش رشد و تراکم موها استفاده می‌شود. این روش به همراه روش‌های ترمیمی پوست و مو مثل پی آر پی استفاده می‌شود.

تکنیک مزوتراپی مو توسط یک پزشک فرانسوی به نام میشل پیستور در سال ۱۹۵۲ کشف شد. در ابتدا از این روش برای تسکین درد استفاده می‌شد و بعداً در سال‌های آینده در آمریکا و سراسر جهان محبوب شد. جالب است بدانید که مزوتراپی برای حذف چربی‌های اضافی در پوست هم استفاده می‌شود!

مزوتراپی اثرات درمانی فوق‌العاده‌ای دارد. اگرچه بیشتر به‌عنوان یک روش برای درمان ریزش مو معروف است، اما واقعاً در بهبود شرایط سلامتی در دیگر زمینه‌ها هم کمک زیادی می‌کند. مزوتراپی در مواردی مثل:

  • درمان آلوپسی
  • روشن کردن و کم‌رنگ کردن پوست
  • تنظیم عملکرد بدن
  • سفت کردن پوست شل
  • کاهش سلولیت
  • کاهش چین و چروک و خطوط پوست
  • حذف چربی در نواحی مختلف مثل معده، ران، باسن، پاها، بازوها و صورت کاربرد دارد. 

همچنین مزوتراپی موی سر تکنیکی شبیه به پی آر پی است. 

با انجام مزوتراپی، گردش خون ضعیف پوست سر درمان می‌شود، التهاب و ریزش مو به‌شدت کم می‌شود. گردش خون به پوست سر باعث تغذیه فولیکول‌های مو شده و در نتيجه باعث رشد موها می‌شود.

فواید مزوتراپی

مزوتراپی فواید بسیار گسترده‌ای دارد. برخی از این فواید شامل: 

  1. درمان قطعی ریزش موی سر 
  2. افزایش حجم موها و تقویت فولیکول‌ها 
  3. آسان بودن
  4. داشتن هزینه کمتر نسبت به روش‌های دیگر درمانی ریزش مو
  5. عدم نیاز به بیهوشی
  6. بهبودی سریع و بدون درد

در مجموع، مزوتراپی مو یک روش کارآمد برای درمان مشکلات مویی از جمله کم پشتی و ریزش مو است و ریسک تداخل دارویی و آلرژی کمتری را دارد. 

چه کسانی می‌توانند مزوتراپی انجام دهند؟

 همه افراد برای مزوتراپی مناسب نیستند. گروه‌های پرخطر و دارای منع استفاده از این روش درمانی عبارت‌اند از:

  • افرادی که بیماری‌های پوستی دارند. 
  • افرادی که دیابت کنترل نشده دارند.
  • افرادی که مبتلا به هموفیلی هستند و داروهای ضدانعقاد مصرف می‌کنند.
  • افرادی که مبتلا به هپاتیت یا ایدز هستند.
  • افرادی که در حال مصرف داروهای شیمی‌درمانی هستند که علت ریزش موی آن‌هاست.
  • مردان بالای ۴۰ سال یا افرادی که مشکل آندروژنی دارند.
  • زنان بالای ۶۰ سال یا افرادی که مشکل آندروژنی دارند.
  • افرادی که به طور ژنتیکی موهای کم پشت یا نامناسب دارند.
  • افرادی که در محل مزوتراپی دارای زخم یا عفونت فعال هستند.
  • افرادی که حساسیت به مواد دارویی دارند.

علاوه بر این، مزوتراپی در دوران بارداری و شیردهی نیز ممنوع است.

بهترین دارو موجود در بازار برای انجام مزوتراپی چیست؟

برای پیدا کردن بهترین مارک داروی مزوتراپی مو باید به نوع مشکل مویی زیباجو توجه کرد. هر فرد می‌تواند نیازهای خاص و شرایط خود را با دکتر متخصص در مورد درمان مطرح کند و پزشک طبق تجربه و دانش، بهترین محصول و مارک داروی مزوتراپی را برای زیباجو معرفی می‌کند.

فرایند مزوتراپی مو معمولاً از طریق تزریقات متعدد محلول‌های موردنیاز به پوست سرانجام می‌شود. این تزریقات ممکن است محتوایی شامل آنتی‌اکسیدان‌ها، فاکتورهای رشد، و مواد معدنی باشند. این مواد به رشد و تقویت فولیکول‌ها کمک می‌کنند و با تحریک سلول‌های رشد باعث تسریع رشد مو می‌شوند.

عوارض مزوتراپی

حقیقتاً عوارض مزوتراپی مو، به شیوه انجام آن بستگی دارد. به‌هرحال، همیشه بهتر است قبل از شروع هر درمانی، با پزشک خود در مورد عوارض ممکن و روش انجام آن مشورت کنید.

حدود ۹۰ درصد افرادی که تحت درمان مزوتراپی قرار می‌گیرند، هیچ‌گونه شکایتی از درد ندارند؛ بنابراین مزوتراپی یک روش بدون درد است و هیچ عارضه جدی و خطرناکی ندارد. البته در برخی موارد ممکن است در محل تزریق تورم، کبودی و التهاب رخ دهد. همچنین ممکن است، عفونت در محل فرو رفتن سوزن ایجاد شود که به سبب عدم رعایت نکات استریل طی پروسه درمانی می‌باشد.

مزوتراپی در چند جلسه انجام می‌شود؟

تعداد جلسات درمان مزوتراپی وابسته به شرایط مویی فرد موردنظر است. اما به طور معمول، بین ۱۰ تا ۱۵ جلسه درمانی طول می‌کشد و فاصله بین هر جلسه حدود سه هفته است. البته، فاصله بین جلسات متغیر است و بستگی به نظر پزشک و مدت زمان درمان دارد. به طور مثال، در ابتدای درمان، فاصله بین جلسات معمولاً کمتر است و با پیشرفت روند درمانی در جلسات پایانی، فاصله زمانی افزایش می‌یابد.

بعد از پایان دوره درمان؛ نیاز به جلسات یادآوری در طول سال وجود دارد. اثر مثبت تزریق‌ها پس از پایان درمان به طور کامل مشاهده می‌شود. البته که پیگیری منظم درمان و عدم وقفه بین جلسات، بهبود اثربخشی را تسریع می‌کند. در غیر این صورت، نتیجه مطلوب و حداکثری حاصل نمی‌شود.

مراقب‌های بعد از انجام مزوتراپی 

  • در ۲۴ ساعت اول بعد از تزریق، نباید از داروهای تقویت مو، محصولات آرایشی، ماینوکسیدیل و همچنین حالت دهنده‌های استفاده کنید.
  • تا حداقل ۸ ساعت پس از تزریق، از تماس سر و مو با آب اجتناب شود. 
  • در هفتهٔ اول پس از مزوتراپی، دوش گرفتن بیش از ۱۵ دقیقه و استفاده از آب گرم توصیه نمی‌شود. 
  • باید تا ۴۸ ساعت پس از عمل از انجام فعالیت بدنی سنگین و ورزش خودداری کرد، زیرا ممکن است باعث تعریق و خروج محلول مزوتراپی شود. 
  • مصرف مقدار زیادی آب و مایعات در طول روز توصیه می‌شود. 

هزینه مزوتراپی مو

هزینهٔ انجام مزوتراپی به‌صورت ثابت تعیین نمی‌شود و بستگی به عوامل مختلفی دارد. این عوامل شامل میزان کم‌شدن موها، تعداد جلسات درمانی، تجربه و تخصص پزشک و تجهیزات استفاده شده در مطب یا کلینیک است. 

پس از انجام مزوتراپی چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید؟

در صورت مشاهده‌ی برآمدگی یا خروج مایع چرکی از محل تزریق پس از چند روز، بهتر است به سرعت به متخصص مزوتراپی مراجعه کنید. . 

مزوتراپی چگونه انجام می‌شود؟

جهت آماده‌سازی زیبا جویان قبل از درمان، ناحیه موردنظر را با داروی لیدوکائین بی‌حس می‌کنند تا تزریق‌ها را بدون درد برای زیبا جویان انجام دهند. سپس با استفاده از سوزن بسیار نازک، مواد درمانی به نواحی موردنیاز تزریق می‌شود. عمق تزریق و مقدار مواد، بسته به نیاز شما و توصیه پزشک معالج متغیر است.

دیدگاه‌ها

0دیدگاه