گروه دوره های زنان
موسسه هارمونی 4 0 1401/07/13نسخه نویسی اصولی در دوران بارداری
· تجویز دارو یکی از مهم ترین مسئولیتهای افراد حرفه ای فراهم کننده سلامتی می باشد.
· به عنوان عضوی از گروه حرفه ای که متعهد جهت مراقبت از بیماران هستیم مهم آن است که خود را به طور مسئولانه در کسب دانش دارویی استفاده یا سوء استفاده از آنها ، دوز صحیح، روشهای تجویز، نشانه های مصرف ، دوز بیش از حد و واکنشهای غیر طبیعی، آماده کنیم.
· استفاده عاقلانه از داروها ، سبب نجات جان شده ولی استفاده نابخردانه سبب آسیب غیر قابل ترمیم خواهد شد.
· در نسخه نویسی ابتدا باید مشکل بیمار را تعریف کرده و بعد از تعیین هدف های درمانی ببینیم درمان شخصی برای این بیمار مناسب است یا خیر سپس درمان را شروع کنیم و اطلاعات، راهنمایی ها و تذکرات رابه بیمار بدهیم و درمان را پیگیری یا متوقف کنیم.
هشت قانون درستی برای تجویز صحيح دارو:
1 - بيمار درست 2- داروي درست 3- زمان و تعداد تجويز درست 4- راه مصرف درست 5- دوز درست 6- مستندسازي درست 7- تجويز صحيح دارو8- آموزش به بيمار در ارتباط با دستور داروييطبقه بندي مصرف داروها در دوران بارداري:
A- مطالعات کافی در انسان ،خطری را در مورد مصرف دارو در دوران بارداری نشان نداده است؛ مصرف دردوران بارداري بي خطرB- مطالعات در حیوانات ،خطری را در مورد مصرف دارو بر روی جنین نشان نداده ولی مطالعات كافي بر روي انسان وجود ندارد
C- مطالعاتدر حيوانات،نشان دهنده اثرات جانبيمصرف دارو بر روی جنین بوده ولی مطالعات کافی بر روی انسان وجود ندارد.
D- مطالعات در انسان،نشان دهندهاثرات جانبي مصرف دارو بر روي جنين بوده، ولی در برخی موارد ممکن است، منافع دارو استفاده از آن را اجتناب ناپذیرنماید.
X- مطالعات در انسان یا حیوانات، نشان دهنده ایجاداختلالات و ناهنجاري هاي جنين بوده است، مصرف این داروها در دوران بارداری به طور واضح ممنوع است.
تشخیص و درمان بیماری ادرای و تناسلی در بارداری
برای تشخیص این مشکلات در صورت وجود علائمی مانند: سوزش ادرار، تكرر ادرار، درد زیر دل، تهوع و استفراغ، درد پهلوها،احساس سریع دفع ادرار، ترشحات بدبوي واژن، خارش و سوزش و درد ناحیه تناسلی، ضایعات یا زخم ناحیه تناسلی، لرز در بیمار درجه حرارت بدن فرد را تعیین کنید و شكم و پهلوها و ناحیه تناسلی را معاینه کنید.
برای درمان تشخیص احتمالی پیلونفریت : 1- باز کردن رگ و تزریق سرم رینگر یا قندی نمکی 2- تزریق وریدی 2 گرم آمپی سیلین و عضلانی 80 میلی گرم جنتامایسین 3- در صورت امکان قبل از تزریق نمونه ادرار برای کشت تهیه شده و همراه با مادر برای بررسی به بیمارستان فرستاده شود.
در صورت وجود علایم (ضایعات ناحیه تناسلی به صورت وزیکول های گروهی همراه با درد) تشخیص احتمالی هرپس ژنیتال می باشد که برای درمان آن باید تجویز استامینوفن و ژل موضعی لیدوکایین، آسیکلویر 80 میلی گرم خوراکی، در صورت احتباس ادرار گذاشتن سوند فولی، در صورت تب ارجاع به متخصص زنان.
در صورت داشتن (سوزش ادرار، درد زیر دل، احساس سریع دفع ادرار و تکرار ادرار) تشخیص احتمالی سیستیت یایورتریت است که برای درمان از: - درخواست آزمایش ادرار و کشت ادرار – تجویز آموکسیسیلین 500میلی گرم یا سفالکسین 500 میلی گرم – در صورت یورتریت کلامیدیایی تجویز آزیترومایسین 1 گرم
در صورت وجود(ترشحات بدبو و سوزش و خارش در ناحیه تناسلی) تشخیص احتمالی واژینیت است و از درمان: - قرص یا پماد کلوتریمازول – ارایه توصیه بهداشتی – در صورت عدم بهبود ارجاع به متخصص زنان
درمان های دارویی(شیمیایی و گیاهی) ایمن در بارداری
ویتامین های مورد نیاز دوران بارداری بی خطرند و مصرف آنها ضروری است. ایمنی بسیاری از داروها و مکمل های گیاهی در بارداری ثابت نشده است. در کل نباید از داروهای بدون نسخه مگر در موارد ضروری استفاده کرد.
درمان ها غیر دارویی در عفونت های دوران بارداری
پيش از بارداری
در صورت طبیعی بودن همه موارد در فرم پیش از بارداری باید:
- تجویز اسید فولیک-یدوفولیک
- انجام پاپ اسمیر
- آزمایشات پیش از بارداری
مكمل هاي دوران بارداري
▪Easy Ironفروس بیس گلیسینات، فولیک اسید، ویتامینB12 ، ویتامینC، ▪Irovit آهن، اسید فولیک ویتامین سی، Framax کپسول آهن المنتال
قرص پريناتال
▪فولیک اسید: وجود فولیک اسید در رژیم غذایی زنان باردار میتواند احتمال وجود ناهنجاری در لوله عصبی جنین را کاهش دهد.
▪آهن: آهن یک ماده حیاتی برای شکل گیری خون و انتقال گاز های تنفسی در بدن میباشد.
▪کلسیم و ویتامینD :به داشتن استخوان های سالم و قوی کمک میکند.
▪ویتامین:A برای داشتن یک سیستم ایمنی سالم ضروری است.این ویتامین همچنین در سلامتی و عملکرد صحیح چشم نقش دارد.
▪ویتامینD, Cو روی :در بهبود عملکرد سیستم ایمنی نقش دارند.
▪ویتامینCو:E این ویتامین ها به حفظ آنتی اکسیدان های موجود در بدن کمک میکنند.
▪ویتامین های خانواده :Bاین ویتامین ها به تولید انرژی در سلول کمک میکنند
دیدگاهها
0دیدگاه